Is een etagevloer iets voor jouw bedrijf! Wij vertellen meer over de mogelijkheden!
Een etagevloer, wat is dat? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen en terecht! Dit een vloer die voor extra ruimte kan zorgen. Als je bijvoorbeeld een bedrijfspand hebt met een hoog plafond wil je die ruimte natuurlijk extra goed benutten. In dit artikel leggen we je uit hoe je etagevloeren en verdiepingsvloeren kunt creëren in jouw bedrijfspand.
Een gids voor tussenverdiepingen
Een tussenverdieping is een extra verdieping tussen de hoofd verdiepingen van een gebouw, en wordt daarom meestal niet bij de totale verdiepingen van een gebouw gerekend. Een etagevloer heeft vaak lage plafonds en kan uitsteken, in de vorm van een balkon. De term die wordt gebruikt voor het laagste balkon of voor de eerste paar rijen stoelen op dat balkon in een theater is ook Mezzanine. Buiten het theater wordt vaker of het woord etagevloer of tussenverdieping gebruikt.
Toepassingen van mezzanine vloeren
In industriële toepassingen zijn tussenvloer systemen semi-permanente vloersystemen die worden geïnstalleerd om extra ruimte te creëren tussen twee bestaande verdiepingen. Ze horen vrijstaand en verplaatsbaar te zijn. Commercieel verkochte mezzanine structuren worden ofwel gemaakt van aluminium, staal of glasvezel.
Het dek van een tussenverdieping wordt over het algemeen gevormd door een onderlaag en een houten vloer of een op zwaar werk berekend staal, aluminium of glasvezel-rooster.
De tussenvloer wordt meestal gebouwd in winkels met een gebrek aan opslagruimte voor gereedschappen en producten. Een etagevloer maakt goed gebruik van een hoog dak in een winkel, waar kantoren onder of boven de tussenvloer kunnen worden geplaatst. Mezzanines zijn in bijgebouwen zoals een magazijn, distributiecentrum of productiehal van fabrieken eigenlijk heel gewoon. De gebouwen hebben hoge plafonds, waardoor de ruimte in een hal dubbel of zelfs drievoudig kan worden gebruikt. De industriële mezzanine structuren zijn vaak structureel, met stalen, aluminium of houten structuren om werkruimtes op te plaatsen.
Gemeenschappelijk gebruik van tussenvloeren
Een tussenvloer wordt geconstrueerd om grotere afstanden te overbruggen. Er worden dus lange platen of planken gebruikt. Maar een groot voordeel is dat op verschillende niveaus ook heel verschillende werkruimtes, kantoren en een productiehal bijvoorbeeld, dicht bij elkaar kunnen worden gebouwd, onder of boven elkaar.
In magazijnen en fabrieken kunnen tussenvloeren worden gebouwd en door gebruik te maken van stalen scheidingswanden met veel vensterglas kan de werkomgeving toch licht en luchtig worden.
Etagevloeren worden ingezet in de kleinhandel om de verkoopruimte en om de opslagruimte van de winkel uit te breiden. Er is dan meestal sprake van strenge regelgeving zoals hoe de tussenvloer brandveilig moet worden gemaakt, de trappen voor iedereen toegankelijk moeten zijn en de handrail voor openbaar gebruik geschikt moet zijn. Andere toepassingen zijn het vergroten van de ruimte voor productie, verpakken, of sorteren. Het is vaak een gebrek aan ruimte dat bedrijven ervan weerhoudt om te groeien. Een tussenverdieping zal meestal goedkoper zijn dan een verhuizing.
Offerte aanvragen
Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.